November 27, 2021

ANGLICKÝ polmaratón ako nová cesta rozvoja angličtiny.

Čo poviete na to, ak vás pozvem na anglický polmaratón? 21 dní s angličtinou v spojení, deň po dni, ako keď bežíte polmaratón. Počas nich budete pracovať na 21 úlohách a zašlete mi 21 hlasových správ vašej nahovorenej angličtiny. Navyše, môžete si aktivovať i krátke 5-minútové telefonáty v čase, ktorý si zvolíte, či pribaliť balíček individuálnych hodín angličtiny alebo mentoringu.

Podnet na túto myšlienku mi ponúkol jeden z mojich aktuálnych študentov, manažér v spoločnosti Stellantis, Milan Vlčák. Začiatkom novembra sa na mňa obrátil s otázkou:

Ahoj, mám principiálnu otázku, vyhradím si 10 minút denne na angličtinu, na čom mám prioritne pracovať - čítať, počúvať, gramatika striedať časy...?

Moja odpoveď prišla obratom, kedy som mu odporučila týždenný mix aktivít, ktoré rozvíjajú tak čítanie, písanie, rozprávanie ako aj počúvanie v angličtine. Okrem iného som mu „naordinovala“ aj sledovanie filmov, interaktívne online cvičenia či zaznamenávanie si hlasu na zvukovú stopu v telefóne.  

V momente, keď som tak urobila, ma napadlo, že takouto cestou by som mohla pomôcť viacerým Milanovi podobným ľuďom, ktorí hľadajú podporu a podnety pre svoje ďalšie štúdium angličtiny. Za roky svojej lektorskej praxe viem, že disciplína a vytrvalosť pri štúdiu prinášajú želané ovocie, a tak som túto myšlienku povýšila na úroveň maratónu. Ten sa spája s číslom 42, čo sa mi na úvod zdalo veľa, a tak spúšťame pilotnú skupinu na polovičnú dĺžku 21 dní.

Milana Vlčáka som vyspovedala s otázkami, ktoré ho viedli k tejto iniciatíve. Ponúkam vám ich v krátkom rozhovore. Možno sa s niektorými z nich zidentifikujete a pridáte sa k nám.

Čo bolo impulzom tvojho emailu, ktorý si mi poslal začiatkom novembra?

Môj progres v angličtine nie je pre mňa dostatočný, a preto hľadám cestu ako ho posunúť ďalej.

Aké máš očakávania od toho, že sa budeš angličtine takto venovať každý deň v týždni? 

Verím, že sa mi podarí rozvinúť moju angličtinu intenzívnejšie, pretože sú dni, kedy ju teraz vôbec nevyužívam.

V mojom kurze si už viac ako rok. Čo ti najviac vyhovuje na našich hodinách?

Zaujímavé témy hlavne mimo knihy.

A čo ti prináša štúdium angličtiny do života?

V prvom rade je to nevyhnutné v našom globálnom svete, sekundárne je to čas zamyslieť sa nad zaujímavými témami, na ktoré si nenájdem čas behom bežného dňa. Je to tiež odskočenie si od dennej rutiny.

Čo by si chcel odkázať ľuďom, ktorí by sa chceli k nám pridať?

Je to na nich.

Keďže nám tento koncept plne zapadá do aktuálneho projektu "Transformation", rozhodli sme sa otvoriť prvú pilotnú skupinu záujemcov. Nenechajte si ujsť príležitosť a pridajte sa k nám, štartujeme už v pondelok 10.januára 2022. K polmaratónu si môžete pribaliť i balíčky hodín telefonovania, individuálnych hodín angličtiny či mentoringu.

Aktuálny zápis na túto novinku je za uvádzaciu cenu 21 Eur, ktorá platí 23.decembra 2021.

Teším sa na každého z vás, kto si zvolí túto intenzívnu cestu rozvoja angličtiny ako možné novoročné predsavzatie!

 

S úctou,

Jana Chynoradská

Pokračujte v čítaní

Náš newsletter

Aktuálne informácie o produktoch, podujatiach ako aj tipy pre osobnostný, kariérny a organizačný rozvoj

Moderné riešenia pre moderné organizácie