June 12, 2023

Odštartovali sme pilotné podujatie Walk & Talk

Milí priatelia anglického jazyka a milovníci všetkého inovatívneho.

Radi by sme vás informovali o zrealizovanom inovatívnom a pohodovom kurze Walk & Talk, ktoré sa nám vydarilo napriek tomu, že sme doslova o päť minút dvanásť presunuli termín o jeden deň kvôli nepriaznivému počasiu.

Ale tým, ktorí poznajú bláznivý apríl, ani zmena termínu neskrížila plány, naopak, 30. apríla – v nedeľu krátko pred obedom, sme všetci, tj. organizátori aj účastníci zaparkovali svoje autá pri Zochovej chate, v známom rekreačnom stredisku v Malých Karpatoch.

Náš kurz začal zvítaním sa na záchytnom parkovisku Zochova chata nad Modrou. Účastníci boli potešení, vysmiati a naladení na turistiku smerom na rozzelenenú horskú Čermákovú lúku. Nič netušiaci, plní očakávania, ale pripravení na pobyt v prírode.

Výpravu s počtom desať osôb – tvorilo 8 dospelých a 2 detičky, Alicka a Milanko, ktorí do partie dospelých zapadli ako puzzle, pretože sa ohromne zdatne neskôr zapájali do pripravených aktivít zo strany dvoch prítomných lektoriek, ktoré nenechali nič na náhodu 😊.

Poznáte postavy YOU2 a NOTYOU?  Ak nie, nevadí, stále nie je neskoro na zoznámenie sa s nimi. Okrem výpravy, ktorá sa vybrala turistickým chodníkom, boli tieto dve postavičky v hlavnej úlohe príbehov, s ktorým účastníci pracovali.

Už je na mieste podotknúť a pripomenúť, že celý turistický prechod a konverzácie medzi účastníkmi prebiehali v anglickom jazyku. Hlavné postavy boli zakomponované do príbehov „zo života“ s pohľadom na život im vlastným, s prístupom k sebe samému, jednoducho povedané, YOU2 ako človek optimista a NOTYOU ako jeho protipól. Ak hovoríme o príbehoch, s postavami sa človek doslova stotožní v určitých situáciách. Autorkou predlohy príbehov 9 princípov moderného človeka Learn & Lead je Janka Chynoradská, riaditeľka Harmony Academy a vedúca celej výpravy, ktorú pri tvorbe doplnili Soňa Petrášová a Vicki Plant. Všetky podnety a námety k príbehom čerpali naozaj „zo života“. Práve Janka so Soňou boli prítomné na našom pilotnom podujatí a boli nápomocné pri analýze dvoch príbehov ostatným účastníkom celej akcie. Keby ste sa po celej akcii opýtali na najzaujímavejšie momenty z podujatia najmladších účastníkov, s maximálnou presnosťou by vám charakterizovali oboch pánov YOU2 a NOTYOU a ku každému by priradili s ľahkosťou aj 9 princípov moderného človeka s myšlienkou „uč sa a veď“ / „Learn&Lead“. Nejde však len o 9 princípov, ale aj o tzv. „anti princípy“, ktoré nám niekedy v živote dokážu priam dokonale skrížiť cestu, ale s dávkou rozumu a srdca je človek schopný nastúpiť na vlak k spokojnejšiemu a šťastnejšiemu životu.

Len málokto z prítomných očakával tzv. program, ktorý bol riadený, no stále spontánny, neustále prebiehajúci v angličtine a fakt, že skupinka sa blysla dokonalou tímovou prácou, je veľmi opodstatnený. Vznikla tak jedinečná kombinácia toho najlepšieho – turistiky a anglickej konverzácie, z čoho vyplýva uvažovanie, premýšľanie i zamýšľanie sa v anglickom jazyku. Prínos detskej reflexie v podobe Alicky a Milanka do analýzy osôb z príbehu dvoch dospelých osôb so svojimi povahami a prístupom k životu, bol pre všetkých ohromným oživením. O to viac, ako dokázali v anglickom jazyku vyjadriť svoj názor k príbehom, je motiváciou do ďalších, veríme, úspešných kurzov Walk&Talk.

Účastníkov určite potešili aj tri milé zastavenia, tzv. posedenia pri občerstvení, počas ktorých bola atmosféra skutočne pokojná, uvoľnená, veselá a všetkým padla vhod. Následne sa opäť partia pustí do ďalších kilometrov, zdieľa navzájom pocity z aktuálneho dňa a nasleduje lektorky, ktoré posúvajú dej aktivít i celej turistiky prirodzene vpred. Zrazu úplne odlišná situácia od tej v škole, bez tabule, alebo od tej v práci, spoza svojich obrazoviek, so slúchadlami v ušiach.

Päť hodín anglickej konverzácie spojené s 10 kilometrovou turistikou, s troma posedeniami na malé občerstvenie, výstup na vrch Skalnatá, tímová spolupráca, spontánne reakcie a diskusie v angličtine, to všetko zažili účastníci pilotného Walk & Talk, inovatívneho a pohodového, odlišného od kurzov tradičných.

A aké boli reakcie účastníkov na tento kurz? Jednoducho povedané, že presiahol ich očakávania, že okrem miernej ale nenáročnej turistiky ich príjemne potešili príbehy, ktoré analyzovali, nad ktorými mohli premýšľať a vyjadriť sa o nich v anglickom jazyku.

Milí naši priaznivci, nezúfajte, že ste sa nezúčastnili pilotného Walk & Talk, do ďalších období chystáme pre vás veľmi lukratívne turistické chodníčky v rámci nášho Slovenska, dokonca by sme sa radi s vami pozreli do malebného Škótska alebo Írska, kde Walk & Talk môže mať naozaj tú dokonalú atmosféru, spojenú s anglickým jazykom, s aktivitami, ktoré vo vás celkom prirodzene podporia túžbu komunikovať v angličtine, spolupracovať s ostatnými účastníkmi, spoznávať sa navzájom a dobre sa cítiť.

Rovnako je tento kurz vhodný pre firmy, ktoré chcú so svojimi zamestnancami zrealizovať jedinečný teambuilding, „vytiahnuť“ svojich zamestnancov z kancelárií či výrobných hál a darovať im priestor, v ktorom si doslova prečistia hlavu, zabavia sa, vytvoria spolu dokonalý tím a objavia v sebe väčšiu chuť komunikovať v angličtine.

O ďalších podobných podujatiach a novinkách vás budeme dostatočne vopred informovať, aby ste si mohli naplánovať čas s nami, čas s tímom Harmony Academy.

Zostrih reakcií našich účastníkov na pilotné podujatie Walk & Talk nájdete TU.

Pokračujte v čítaní

Náš newsletter

Aktuálne informácie o produktoch, podujatiach ako aj tipy pre osobnostný, kariérny a organizačný rozvoj

Moderné riešenia pre moderné organizácie