March 22, 2023

V tíme Harmony Academy vítame nové tváre

Zoznámte sa, prosím, s Luckou a Jankou

Lucia a Janka sú silné osobnosti v našom tíme. Za približne jeden mesiac sme mali možnosť naše kolegynky spoznať bližšie a odhaliť ich silné stránky, ktoré s ľahkosťou pretavujú do vyučovania anglického jazyka rôznych úrovní. Sympatické a veselé, s chuťou a vôľou rozprávať a vyučovať, obe sa u nás  veľmi rýchlo „usadili“ a nasadli do nášho vlaku s cieľovou stanicou, ktorou sú spokojní žiaci, kompetentní a samostatní, rozhodnutí kráčať po boku so svojimi novými lektorkami. Ak vás zaujíma, z ktorého kúta Slovenska naše kolegynky sú, čo rady robia a ako sa u nás cítia, čítajte náš rozhovor😊.

1. Prečo ste sa rozhodli reagovať na pracovnú ponuku do Harmony Academy? Čo Vás oslovilo najviac?

Lucia: Hľadala som niečo iné ako to, čo ponúkajú “klasické” jazykové školy. Učenie ma baví a venujem sa mu už dlhšie, ale ja sama sa chcem učiť, zlepšovať, rásť a stať sa najlepšou verziou seba a práve toto mi Harmony Academy ponúka. Preto som si vybrala túto spoločnosť.

Janka: Tých dôvodov bolo viac, okrem finančnej motivácie som vedela, že chcem pracovať s cudzím jazykom, ideálne by bolo učiť. Našla som ponuku a zareagovala som na ňu, pretože spĺňala moje kritérium učiť cudzí jazyk a ako vyšlo najavo, tak aj možnosť vykonávať prácu na „part time“ v popoludňajších hodinách. Do vízií spoločnosti som sa prelúskala v ďalších kolách prijímacieho pohovoru.

2. Dievčatá, kde a ako ste pracovali s angličtinou, kým ste o nás nevedeli?

Lucia: Ja s angličtinou pracujem už od mojich 18 rokov. Vtedy som prvýkrát opustila Slovensko a odišla som na Cyprus. Tam som sa vlastne naučila po anglicky a odvtedy angličtinu používam viac ako rodný jazyk, keďže som cca 15 rokov žila v zahraničí. Najvýznamnejších bolo mojich posledných 5 rokov, keď som sa presťahovala do Austrálie. To bolo ako učiť sa po anglicky nanovo, keďže austrálska angličtina je úplne iná, ako tá, ktorú som dovtedy ovládala. V Austrálii som bola v kontakte s angličtinou každý deň, moji najbližší  kamaráti boli Austrálčania, ale aj ľudia z celého sveta tam žijúci. V tejto krajine som skončila aj dve „colleges“ a následne som začala vyučovať angličtinu medzinárodných študentov. To bola zatiaľ moja najväčšia a najprínosnejšia skúsenosť doposiaľ.

Janka: Už na základnej škole som vedela, že chcem pracovať s angličtinou. Počas strednej a vysokej školy som chodievala pracovať do zahraničia (Severné Írsko, Anglicko, USA). Autentický jazyk ma utvrdil v mojom napredovaní a rozhodla som sa pre učiteľstvo. Aktuálne učím angličtinu prezenčne na základnej škole a v Harmony Academy zase online dospelých pracujúcich ľudí, tak sa to tak pekne dopĺňa a prelína.

3. Už ste s nami prakticky jeden mesiac, ako by ste charakterizovali Harmony Academy jednou vetou?

Lucia: Harmony Academy je spoločnosť, ktorá je plná priateľských, ochotných ľudí, ktorí sa vzájomne podporujú a pomáhajú si spoločne rásť ako jeden tím.

Janka:  Dokonca jedným slovom – dynamická. 😊 Keď si myslím, že už som všetko pochopila a nové zručnosti si do istej miery osvojila, vždy príde niečo nové a mám pocit, že môj mozog takýto príval ďalších informácií, povinností a termínov už nezvládne. Ale akosi vydržím ďalší a ďalší týždeň... 😊

4. Do akej miery ste sa stotožnili s hodnotami, ktoré sú pre našu spoločnosť kľúčové?

Lucia: Ja by som povedala, že hodnoty Harmony Academy sú veľmi prepojené s tými mojimi, a to je aj hlavný dôvod, prečo som si vás vybrala pre svoj ďalší rozvoj. Verím, že vďaka Harmony Academy sa mi podarí rozvinúť svoj potenciál naplno.

Janka: Stále sa s nimi stotožňujem. Ale už viem, o čo tu ide. S Harmony Academy zdieľame spoločné hodnoty, preto nám vzájomná spolupráca funguje.

5. Online vyučovanie je diametrálne odlišné od toho prezenčného a vyžaduje si isté zmeny a vnútorné nastavenie. Ako ste sa stotožnili s prácou „z domu“?

Lucia: Ja v tom vidím výhody aj nevýhody. Online výučba je veľmi pohodlná nielen pre učiteľa, ale aj pre študentov. Je skvelé, že máme možnosť sa pripojiť z pohodlia našich domovov alebo kancelárií, stretnúť sa v online priestore a pritom byť z rôznych kútov Slovenska. Čo mi však chýba je osobný kontakt, ja som veľmi spoločenský typ, a som veľmi rada v pohybe, preto vydržať sedieť na stoličke celý deň je pre mňa naozaj výzva. 😊

Janka: Myslím, že počas prvého mesiaca som sa stihla ako tak adaptovať. Jedna vec je zapnúť MS Teams a ďalšia spočíva vo vedení agendy, ktorá je súčasťou práce. Online vyučovanie si vyžaduje detailnejšiu prípravu na hodiny, je potrebné zvážiť výber aktivít, pretože nie všetky sa hodia do virtuálneho priestoru, zatiaľ čo prezenčná forma ponúka väčšie možnosti improvizácie a hier rôzneho charakteru (aj pohybového). A tu sa dostávame k najväčšiemu problému, a tým je pre mňa schopnosť obsedieť 90 min. 😊

6. Povedzte nám v krátkosti niečo o sebe, odkiaľ ste, čo rady robíte, čomu sa venujete vo voľnom čase,...

Lucia: Ja som pôvodom z Trenčína, ale odtiaľ som v mojich 18-tich odišla do sveta spoznávať svet a iné kultúry. Precestovala som približne 30 krajín. Amerika a Austrália sa dokonca stali mojím domovom na dlhší čas. Momentálne žijem na Slovensku, ale s cestovaním rozhodne neplánujem tak skoro prestať. Okrem cestovania milujem hudbu a tanec. Kedysi som na základnej škole viedla krúžok moderného tanca. Nakoniec som skončila pri angličtine, čo rozhodne neľutujem, pretože môj vzťah k angličtine je krásny a intenzívny.

Janka: Pochádzam z východného Slovenska spod Tatier, a teda naše veľhory mám schodené krížom krážom. Okrem toho v zime lyžujem, v lete bicyklujem a celoročne behávam. Z pokojnejších aktivít uprednostňujem čítanie, online nakupovanie a vysávanie.

Lucke a Janke ďakujeme za rozhovor a prajeme im veľa motivácie v práci a ešte viac spokojných študentov 😊.

Pokračujte v čítaní

Náš newsletter

Aktuálne informácie o produktoch, podujatiach ako aj tipy pre osobnostný, kariérny a organizačný rozvoj

Moderné riešenia pre moderné organizácie