November 16, 2021

Learn & Lead Awards mojimi očami

Learn & Lead Awards mojimi očami

 

Dňa 19. októbra 2021 sa uskutočnilo historicky prvé odovzdávanie cien Learn & Lead Awards. Tejto výnimočnej udalosti sa zúčastnila aj naša produktová manažérka Petra Gavlíková, ktorá nám svoje pocity z priebehu udalosti,v nasledujúcich pár riadkoch, priblížila vlastnými očami.

 

Do Harmony som nastúpila v júli tohto roku na pozíciu produktového manažéra. Prijatie zo strany vedenia aj samotného kolektívu bolo veľmi vrúcne a priateľské. Hneď zo začiatku som mala možnosť zúčastniť sa projektu Upgrade with learner-centred approach v Ružomberku a získať tak nový pohľad na vzdelávanie a budovanie budúcnosti škôl.

Vyvrcholenie úsilia celého medzinárodného konceptu Learn & Lead sa uskutočnilo na historicky prvom oceňovaní Learn & Lead Awards. Zúčastniť sa online podujatia Learn & Lead bolo pre mňa novou, no o to obohacujúcejšou skúsenosťou. Celkom sa oceňovalo v desiatich Learn & Lead kategóriách, a to: študent, učiteľ/lektor, líder, developer, tím, manažér, škola, osobnosť, najpozoruhodnejšia osoba a vychádzajúca hviezda. Toto stretnutie okrem príjemnej atmosféry taktiež poukázalo na silu myšlienky Learn & Lead, ktorá sa okrem iného nachádza aj v medzinárodnej spolupráci viacerých krajín ako sú Slovensko, Poľsko, Lotyšsko, Slovinsko či Chorvátsko s cieľom vzdelávať, učiť sa od seba, posúvať sa dopredu a budovať lepší svet.

Ocenenia Learn & Lead podľa môjho názoru otvárajú dvere do budúcnosti pre všetkých čo sa na túto cestu s nami ešte len vydajú, motivujú nás a ukazujú, že na každom jednom záleží. Byť účastníkom tohto podujatia a vidieť úprimnú radosť a vďaku za jednotlivé ocenenia vkladá nielen do mňa ubezpečenie,že sa spoločne posúvame vpred, aby sme boli každým dňom lepšou verziou samých seba.

Verím, že sa tento koncept bude stále rozvíjať, že budeme môcť aj naďalej sledovať jeho rast, či ešte lepšie aktívne sa podieľať na jeho budovaní.

Foto účastníkov

 

A teraz si poďme predstaviť víťazov kategórií Learn & Lead Awards 2021

Learn & Lead študent

1.miesto - Jaroslav Chynoradský

2.miesto - Michal Čičmanec

3.miesto - Eric Demange a Valerie Demange

 

Learn & Lead učiteľ/lektor

1.miesto - Andrea Rebrová

2.miesto - Jana Chynoradská

3.miesto - Soňa Petrášová

 

Learn & Lead líder

1.miesto - Jana Chynoradská

2.miesto - Soňa Petrášová

3.miesto - Andrea Kútna

 

Developer Learn & Lead

1.miesto - Jana Chynoradská

2.miesto - Soňa Petrášová

3.miesto - Andrea Kútna

 

Tím Learn & Lead

1.miesto - Harmony Academy

2.miesto - Petrasso

3.miesto - KA2: Upgrade team (ULCA)

 

Manažér Learn & Lead

1.miesto - Jana Chynoradská

2.miesto - Martina Olejníková

3.miesto - Soňa Petrášová

 

Škola Learn & Lead

1.miesto - Harmony Academy, Trnava, Slovakia

2.miesto - Petrasso, Nitra, Slovakia

3.miesto - Linguapax, Vukovar, Croatia

 

Osobnosť Learn & Lead

1.miesto - Andrea Rebrová

2.miesto - Jana Chynoradská

3.miesto - Soňa Petrášová

 

Najpozoruhodnejšia osoba

Jana Chynoradská

 

Vychádzajúca hviezda

Mudassir Arafat

Zostrih najsilnejších momentov z odovzdávania cien Learn & Lead:

Ďalšie vyjadrenia niektorých z účastníkov Learn & Lead Awards 2021:

 

Mudassir Arafat

„Ocenenia L&L boli motivačným konceptom, ktorý mnohých z nás nielen zaujal, ale aj prekvapil. Potešilo ma, keď som videl víťazov a niektorých z nich som poznal osobne a z celého srdca som sa tešil z každého z nich. Na slávnostnom odovzdávaní cien sa zúčastnili účastníci z rôznych kútov sveta, ktorí mali rôzne národnosti, a táto rozmanitosť dodala podujatiu viac hviezd. Mojím osobným favoritom bolo koleso šťastia, ktoré malo nájsť šťastného víťaza, a to, ako nás všetkých držalo v napätí. Prajem Harmony veľa úspechov a dúfam, že budúci rok bude súčasťou L&L Awards."

 

Linda Polkowski

„Bolo mi cťou, že som bola pozvaná vyhlásiť víťaza kategórie "Osobnosť Learn & Lead". Najviac ma zarazil počet ľudí nominovaných na toto ocenenie. Byť "osobnosťou" znamená mať drive, dynamiku a energiu. Preto som bola nadšená, keď som videla, že Learn & Lead už rozpoznal tých, ktorí motivujú ostatných a ktorí sú oddaní našej spoločnej vízii. Budúcnosť je svetlá!"

 

Markéta Rusnáková

Ako zástupkyni tímu medzinárodného projektu Erasmus+ Strategic Partnerships KA203 Upgrade With Learner - Centred Approach, som prostredníctvom L&L Awards získala možnosť zistiť, akej veľkej medzinárodnej siete sme súčasťou. Realizujeme v rámci vzdelávacieho systému na Slovensku a v partnerských krajinách prístupy, ktoré ako vzdelávacie systémy, tak aj nás samých ako učiteľov zdokonalia a urobia profesionálne lepšími. Toto všetko mňa aj mojich kolegov, ako verím, motivuje a bude motivovať šíriť myšlienky a výstupy na študentov orientovaného prístupu a L&L medzi ďalšie školy a univerzity nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Naozaj si vážim ocenenie, ktoré sme získali, aj preto, že sa cítime v priestore LCA a L&L stále ako nováčikovia.“

 

Jana Chynoradská

„Ocenenie Learn & Lead má pre mňa veľmi vzácny význam. Keďže som s týmto konceptom spojená od zrodu jeho myšlienky, v novembri 2009, tak si veľmi vážim priazeň a záujem každého, ktov tejto súťaži hlasoval. Celý večer sa niesol vo fantastickom duchu a vidieť plnú obrazovku fanúšikov, ktorí pochádzajú z rôznych kútov sveta, bolo úžasné! Obzvlášť som prežívala ocenenie za najlepší tím Learn &Lead, ktorým bola vyhlásená naša Harmony. Moja vďaka patrí každému jednému členovi, ktorí svojou kvapkou prispel k nášmu úspechu. Už teraz viem, že budúci ročník Learn & Lead Awards 2022 sa uskutoční u nás v Trnave v dňoch 12-13. Septembra a bude sa opäť na čo tešiť!“

 

Martin Hirschner

„Bol to prijemný večer s ľuďmi, ktorí svoj život zasvätili vzdelávaniu seba samých, ale i druhých v angličtine. Čo ma potešilo, že som medzi členmi stretol i svojich kolegov zo zamestnania a zároveň mohol spoznať "naživo" lektorov Learn & Lead a vidieť výsledky ich práce.  Stránku aktívne sledujem. Rovnako ma potešila výhra. Prajem organizátorom veľa úspechov a elánu pri rozvíjaní tohto projektu, ktorý má potenciál.“

 

Adriana Bírová

Podujatie L&L Awards bolo pre mňa niečím novým. Tak trochu aj zo zvedavosti som prijala pozvanie a zúčastnila sa na (ne)tradičnom on-line odovzdávaní ocenení tým najlepším. Učenie a výučba cudzieho jazyka je náročné,ale môže byť aj inšpiratívne zo strany študenta aj učiteľa. Večer sa niesol v znamení dobrej nálady a priateľstva. Bolo to veľmi príjemné, atmosféra uvoľnená, neškrobená, ale napriek tomu slávnostná. Pekne všetko zorganizované, ale nestrojené...bolo cítiť nadšenie, dobrú náladu a najmä neskrývanú radosť, že sa tento projekt vydaril. Ocenení neskrývali dojatie a vďačnosť svojim kolegom. Želám tomuto projektu, aby sa ďalej rozvíjal a bol naďalej inšpiráciou pre nás mnohých, ktorí sa celoživotne vzdelávame. Prajem všetkým veľa zdravia, šťastia a úspešné napredovanie.

 

Martina Olejníková

„Začala bysom tým čo vo mne najviac rezonuje. Bolo to Jankine dojatie po vyhlásení Harmony Academy ako víťaza. A prekvapenie Mudassira ako víťaza v kategórii The L&L Rising Star. Čo sa týka samotného priebehu L&L Awards, nakoľko som bola koordinátorkou, poznám to od A po Z, t.j. od zrodu myšlienky urobiť L&LAwards až po samotnú ceremóniu vyhlásenia výsledkov. Bola to pomerne dlhá cesta, ktorá sa však zakončila krásnou, dojímavou ceremóniou. Zaujímavé pre mňa bolo i sledovanie vizitiek jednotlivých nominantov. Dozvedela som sa o nich veľa nového. Počas koordinovania som spoznala  rôznych zaujímavých ľudí a čo nesmiem opomenúť je fakt, že ma to posunulo aj v oblasti znalosti a používania angličtiny. Bola to určite obohacujúca skúsenosť, za ktorú som vďačná.“

 

Andrea Rebrová

„Bolo skvelé sa opäť stretnúť v spoločnosti ľudí z rôznych kútov sveta. V tejto online dobe si čoraz viac uvedomujeme, aké vzácne osobné stretnutia sú. Aj napriek tomu, že sme boli online, atmosféra bola super, všetci sršali pozitívnou náladou a očakávaniami, čo sa vlastne ide udiať, keďže sme takéto niečo ešte nikdy predtým nerobili v tomto rozmere, to bola premiéra nielen oceňovania, ale zároveň aj spôsobu oceňovania online.“ 

 

Všetkým víťazom by som rada zablahoželala k oceneniam a zaželala mnoho ďalších úspechov v budúcnosti, aby naďalej budovali a zveľaďovali myšlienku Learn & Lead.

Som veľmi rada, že môžem byť súčasťou tejto dobrodružnej cesty a už teraz sa teším na budúci ročník Learn & Lead Awards 2022!

 

 

Pokračujte v čítaní

Náš newsletter

Aktuálne informácie o produktoch, podujatiach ako aj tipy pre osobnostný, kariérny a organizačný rozvoj

Moderné riešenia pre moderné organizácie